Retkellä kuin kotonaan – näin retkeilet mukavuuksista luopumatta

joulu 9, 2019

Nukutko kotona pehmeällä patjalla, syöt monipuolista maittavaa ruokaa ja nautit takkatulen lämmöstä? Pelkäätkö menettäväsi nämä jos lähdet retkeilemään? Ei hätää, näin ei tarvitse olla. Takana ovat ajat jolloin retkeily liitettiin epämukavuuksien sietämiseen ja jopa silkkaan selviytymiseen. Hyvällä valmistautumisella ja nykypäivän varusteilla on helppo retkeillä kodin mukavuuksista luopumatta. Jos retkeilyn aloittaminen kuitenkin mietityttää, madalla kynnystä laittamalla alkajaisiksi retkeilykotisi kuntoon seuraavilla ohjeilla.

Retkeillessä tarvitset samat perusasiat kuin kotona:

1. Katon pään päälle

Huolehdi siitä, että sinulla on suoja luonnonvoimia vastaan – teltta, laavu, kota tai autiotupa. Suoja pitää sinut ja varusteesi kuivina ja suojassa tuulelta yöllä ja tarvittaessa päivälläkin.

2. Sängyn, peiton ja tyynyn

Makuusijan mukavuutta retkeillessä ei voi ylikorostaa. Riittävän levon tarve on oleellista eikä sopivan makuualustan mukavuudesta kannata tinkiä. Peittonasi retkellä toimii parhaiten olosuhteita vastaava makuupussi ja tyynyn teet helposti kevytuntuvatakista.

3. Keittiön ja kattilan

Valitse retken olosuhteisiin sopiva keitin kuten kaasu,- sprii-, monipolttoaine- tai risukeitin ja siihen sopiva kattila. Keitin lämmittää ravintosi, sitä myötä sinut ja makuupussisi ja jopa majoitteesi.

4. Ruokaa

Riittävä ravinto kuuluu retkeilyn kulmakiviin ja sen puute voi olla jopa turvallisuusriski. Ravinnon tarve kannattaa mitata etukäteen ja huolehtia, että saa retken luonteeseen sopivan määrän energiaa. Kulinaristien ei tarvi huolestua, sillä retkellä voi oikeasti syödä yhtä hyvin kuin kotona.

5. Vaatetusta

Valitse olosuhteisiin sopiva vaatetus. Vaatteiden ja jalkineiden tarkoitus on pitää sinut kuivana ja lämpimänä, jotta et hukkaa energiaa veden haihduttamiseen märistä vaatteistasi ja ympäristösi turhaan lämmittämiseen.

Kaikki kodin perusasiat saa hankittua oman budjetin mukaan. Osaa varusteista ei tarvitse edes hankkia omaksi, vaan ne voi lainata tai vuokrata retken ajaksi kohtuuhintaan. Muista varusteita valitessasi valita oikeasti tarkoituksenmukaiset ja mukavat varusteet – ihan niin kuin teet kotonakin. Pakkaa ne sitten sopivaan kantolaitteeseen ja olet valmis aloittamaan. Ja jos retkeilyn hygienia mietityttää, niin nykyään voi retkellä helposti nauttia jopa lämpimästä suihkusta vain noin sata grammaa painavan suihkupussin avulla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Pin It on Pinterest

Share This