Legendaarinen Lemmenjoki

kesä 5, 2020

Jäät lähtevät ja vesitie Lemmenjoelle aukeaa pikapuoliin! Tämä legendaarinen jokilaakso tarjoaa retkeilijälle ainutlaatuisen monipuolisen vaellusympäristön, jossa voit tuntea kelometsien mystisen tunnelman ja avotunturien laelta aukeavan pohjoisen maiseman henkeäsalpaavan avaruuden. Täällä rohkeat kuukkelit tekevät tuttavuutta kanssasi ja porot vaeltavat siellä täällä verkkaisesti samoille poluille. 

Tässä kansallispuistossa näet lähietäisyydeltä myös palan ainutlaatuista suomalaista kultahistoriaa. Lemmenjoen kultamailla keltaisten arvohippujen etsintä on jatkunut 1940-luvulta tähän päivään asti, mistä todistavat kultamiesten – ja naisten – jälkeensä jättämät kämpät ja jopa paikannimet. Sotienjälkeinen kultaryntäys synnytti myös joukon legendoja, joista suurin on Petronella – kultakurujen kuulu kaunotar, jonka tarinassa yhteen punoutuvat värikkäät juonteet aina vakoilusyytteisiin asti. 

Ehkä kuulet kaikuja kultapioneerien askelista, kun astelet jokiveneelle Lemmenjoen rantaan ja suuntaat kansallispuiston ytimeen. Njurgalahden venerannasta alkaa Syysretkeilyn Tehoviikko -vaelluskurssi ruska-ajan kynnyksellä. Astu veneeseen ja koe Lemmenjoen legendaarinen tunnelma.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

Share This