Extreme – äärimmäinen makuualusta

maalis 24, 2020

Voiko ohuenohut solukumimakuualusta olla oikeasti hyvä retkeilyvaruste? Ainakin ”Kaira Extreme”-alusta on. Tiedättehän: se toiselta puolelta hopeoitu parin millimetrin vahvuinen solukumiliuska, se festariteltan sisusteelta näyttävä halparulla, jota myyvät Prisma, Scandinavian Outdoor Store, Tokmanni ja monet muutkin liikkeet.

Myönnetään: yö pelkän Extremen päällä epätasaisessa ja kylmässä maassa on äärimmäinen kokemus, joka perustelee tuotteen nimen ainakin yhdellä, ei niin imartelevalla tavalla. Mutta tätä monikäyttöistä ihmepatjaa ei kannatakaan käyttää sen ilmeisimpään tarkoitukseen. Etunsa se paljastaa, kun käytät sitä lisäalustana suojaamassa ilmatäytteistä makuualustaa maassa mahdollisesti olevien terävien kappaleiden pistoilta tai varusteiden alustana märässä maassa. Päiväsaikaan liuskaksi taitellusta ihmepatjasta syntyy tauolla nopeasti pehmeä ja eristävä istuinalusta, painokivien avulla siitä voi taitella nopeasti erittäin reilusti mitoitetun tuulisuojan keittimelle ja vaikka mitä. Vain mielikuvitus on rajana, kun loihdit origamitaidoillasi tästä vain n. 200 grammaa painavasta ihmealustasta mitä erilaisimpia asioita.

Ja sitten se lyömättömin ominaisuus: hinta. Extreme lähtee mukaasi kaupasta halvimmillaan 6,99 eurolla, joten tätä patjaa ei todellakaan tarvitse sääliä. Reissussa ei paljon kirpaise tehdä siitä korjausmateriaalia, jota ei tunnetusti koskaan ole liikaa mukana. Extremestä voit leikellä varapohjallisia, tehdä rinkan olkaimiin lisäpehmusteita ja vaikka mitä ilman, että alkaa retkivarusteen tuhoutuminen ahdistaa. Haluaisitko koittaa samaa parinsadan euron ilmapatjasi kanssa? 

Porta Arctican reissuista tämä ihmepatja ei jää enää koskaan puuttumaan. Sen palasilla on tähän mennessä monen muun asian lisäksi korjattu Grönlannissa päänkokoisten reikien täplittämä kanootti, jolla sitten päästiin etenemään pari kilometriä järveä pitkin alueella raivonneiden maastopaloalueiden läpi. Varmaan arvaat, ettemme olisi lähteneet kaksiasteiseen veteen melomaan parin kilometrin siivua, jos luottamus ihmepatjaan ei olisi ollut vankkumaton.

Jos Extreme on itsellesi tuttu, lisää kommentteihin omat kokemuksesi tästä äärimmäisestä tuotteesta. Tai vaikka muista yhtä hyvistä. Extremen valmistaja ei muuten ei ole sponsoroinut tätä kirjoitusta mitenkään. Ei ole tarvinnut.

2 Kommentit

 1. ike

  Tästä saisi varmaan leikeltyä koiralle kevyen mutta toimivan alustan mittojen mukaan?

  Vastaa
  • Kimmo

   Ilman muuta onnistuu vaikka tavallisilla saksilla ja koira varmasti kiittää.
   Viime vuonna lähetimme näitä muuten laatikollisen Kanadaan ja kohta lähtee 4-5 metsästäjälle Etelä-Saksaan.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Pin It on Pinterest

Share This